Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty sos paprykowy będzie doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw - możesz wzbogacać nim smak wielu dań począwszy od tradycyjnych kanapek z wędlinami i serem, a na pizzy i makaronach skończywszy.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5474
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5474
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Składniki
Czosnek obierz, a paprykę oczyść z gniazd nasiennych. Zmiel wszystko przez maszynkę do mielenia mięsa. Włóż masę do garnka, dodaj oliwę i przyprawy i zagotuj. Gdy zacznie bulgotać, zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia około 2 godzin. Powstała masa musi być bardzo gęsta. W trakcie gotowania ciągle mieszaj, by nie doszło do przypalenia.
Gorący, gęsty płyn przelej do wyparzonych słoików. Mocno zakręć i ustaw na ściereczce do góry nogami. Poczekaj aż wystygnie i przełóż do szafek albo na regał w spiżarni. Na zimę jak znalazł - do makaronów, a nawet pizzy. Pycha!