Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty sos paprykowy będzie doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw - możesz wzbogacać nim smak wielu dań począwszy od tradycyjnych kanapek z wędlinami i serem, a na pizzy i makaronach skończywszy.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Czosnek obierz, a paprykę oczyść z gniazd nasiennych. Zmiel wszystko przez maszynkę do mielenia mięsa. Włóż masę do garnka, dodaj oliwę i przyprawy i zagotuj. Gdy zacznie bulgotać, zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia około 2 godzin. Powstała masa musi być bardzo gęsta. W trakcie gotowania ciągle mieszaj, by nie doszło do przypalenia.
Gorący, gęsty płyn przelej do wyparzonych słoików. Mocno zakręć i ustaw na ściereczce do góry nogami. Poczekaj aż wystygnie i przełóż do szafek albo na regał w spiżarni. Na zimę jak znalazł - do makaronów, a nawet pizzy. Pycha!