Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty sos paprykowy będzie doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw - możesz wzbogacać nim smak wielu dań począwszy od tradycyjnych kanapek z wędlinami i serem, a na pizzy i makaronach skończywszy.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 16
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 23
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 30
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 147
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 16
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 23
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 30
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 147
Składniki
Czosnek obierz, a paprykę oczyść z gniazd nasiennych. Zmiel wszystko przez maszynkę do mielenia mięsa. Włóż masę do garnka, dodaj oliwę i przyprawy i zagotuj. Gdy zacznie bulgotać, zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia około 2 godzin. Powstała masa musi być bardzo gęsta. W trakcie gotowania ciągle mieszaj, by nie doszło do przypalenia.
Gorący, gęsty płyn przelej do wyparzonych słoików. Mocno zakręć i ustaw na ściereczce do góry nogami. Poczekaj aż wystygnie i przełóż do szafek albo na regał w spiżarni. Na zimę jak znalazł - do makaronów, a nawet pizzy. Pycha!