Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty sos paprykowy będzie doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw - możesz wzbogacać nim smak wielu dań począwszy od tradycyjnych kanapek z wędlinami i serem, a na pizzy i makaronach skończywszy.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Czosnek obierz, a paprykę oczyść z gniazd nasiennych. Zmiel wszystko przez maszynkę do mielenia mięsa. Włóż masę do garnka, dodaj oliwę i przyprawy i zagotuj. Gdy zacznie bulgotać, zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia około 2 godzin. Powstała masa musi być bardzo gęsta. W trakcie gotowania ciągle mieszaj, by nie doszło do przypalenia.
Gorący, gęsty płyn przelej do wyparzonych słoików. Mocno zakręć i ustaw na ściereczce do góry nogami. Poczekaj aż wystygnie i przełóż do szafek albo na regał w spiżarni. Na zimę jak znalazł - do makaronów, a nawet pizzy. Pycha!