Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty sos paprykowy będzie doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw - możesz wzbogacać nim smak wielu dań począwszy od tradycyjnych kanapek z wędlinami i serem, a na pizzy i makaronach skończywszy.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5346
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1685
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5207
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1713
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5346
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1685
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5207
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1713
Składniki
Czosnek obierz, a paprykę oczyść z gniazd nasiennych. Zmiel wszystko przez maszynkę do mielenia mięsa. Włóż masę do garnka, dodaj oliwę i przyprawy i zagotuj. Gdy zacznie bulgotać, zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia około 2 godzin. Powstała masa musi być bardzo gęsta. W trakcie gotowania ciągle mieszaj, by nie doszło do przypalenia.
Gorący, gęsty płyn przelej do wyparzonych słoików. Mocno zakręć i ustaw na ściereczce do góry nogami. Poczekaj aż wystygnie i przełóż do szafek albo na regał w spiżarni. Na zimę jak znalazł - do makaronów, a nawet pizzy. Pycha!