Do góry

Przetwory Przepis na:

Gomasio – sól sezamowa

Gomasio – sól sezamowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 455

Aromatyczna przyprawa, którą z powodzeniem możecie stosować zamiast soli. Przepis pochodzi z 400. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 10 łyżek sezamu niełuskanego
  • 1 łyżka soli himalajskiej
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gomasio – sól sezamowa

Przygotowanie

  1. Sól uprażyć na suchej patelni. Dodać sezam, wymieszać i na małym ogniu prażyć przez 10 minut. Utrzeć w moździerzu. Przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Używać jako przyprawy do potraw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń