Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Gruszki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Włożyć do zimnej wody z kilkoma łyżkami soku z cytryny. Dzięki temu zabiegowi gruszki nie ściemnieją.
Wszystkie składniki zalewy zagotować, na wrzącą wrzucić kawałki gruszek i gotować aż staną się szkliste (nie można ich rozgotować). Gorące, osączone gruszki przełożyć do wyparzonych i osuszonych słoików. Zalewę ponownie zagotować i gorącą zalać gruszki, uważając by do słoika nie dostały się goździki (wtedy gruszki ściemnieją). Słoiki od razu zakręcić. Odstawić do wystudzenia.
Tyle o niej słyszałam, ale nigdy nie jadłam. W tym sezonie postanowiłam wypró...
Odsłon: 42240
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17197
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 512
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 936
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 365
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17197
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 512
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 936
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 365
Składniki
Gruszki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Włożyć do zimnej wody z kilkoma łyżkami soku z cytryny. Dzięki temu zabiegowi gruszki nie ściemnieją. Wszystkie składniki zalewy zagotować, na wrzącą wrzucić kawałki gruszek i gotować aż staną się szkliste (nie można ich rozgotować). Gorące, osączone gruszki przełożyć do wyparzonych i osuszonych słoików. Zalewę ponownie zagotować i gorącą zalać gruszki, uważając by do słoika nie dostały się goździki (wtedy gruszki ściemnieją). Słoiki od razu zakręcić. Odstawić do wystudzenia.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne
Przetwory
Ogórki małosolne przepis babci
Przetwory
Ogórki po koreańsku
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Ogórki małosolne
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To...
Odsłon: 157
Ogórki małosolne przepis babci
Ogórki małosolne z przepisu babci to klasyczna receptura na wyjątkowe i bogat...
Odsłon: 10391