Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy chyba przepis na gruszki w syropie, zapewne wykorzystywany w większości domach, by móc cieszyć się zapachem lata zimą. Ja uwielbiam ten przepis, bo gruszki się szybko robi, nie czarnieją, a potem są idealne do ciasta czy owocowej sałatki.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 165
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 516
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 622
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 926
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 165
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 516
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 622
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 926
Składniki
Gruszki płuczemy, osuszamy, obieramy, kroimy w ćwiartki i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Tak przygotowane gruszki układamy w wyparzonych słoikach.
Do każdego słoika z gruszkami dodajemy cukier i goździki.
Gruszki zalewamy zimną wodą. Zakręcamy i pasteryzujemy czyli wstawiamy słoiki do garnka wyłożonego ścierką, zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików. Gotujemy 20 minut od momentu zagotowania wody. Ugotowane słoiki dokręcamy, wstrząsamy kilka razy żeby cukier z dna się rozpuścił (uwaga żeby się nie poparzyć, można to również zrobić kiedy słoiki lekko ostygną) i obracamy je do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))