Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy chyba przepis na gruszki w syropie, zapewne wykorzystywany w większości domach, by móc cieszyć się zapachem lata zimą. Ja uwielbiam ten przepis, bo gruszki się szybko robi, nie czarnieją, a potem są idealne do ciasta czy owocowej sałatki.
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 65
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 176
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 100
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 103
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 91
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 65
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 176
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 100
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 103
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 91
Składniki
Gruszki płuczemy, osuszamy, obieramy, kroimy w ćwiartki i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Tak przygotowane gruszki układamy w wyparzonych słoikach.
Do każdego słoika z gruszkami dodajemy cukier i goździki.
Gruszki zalewamy zimną wodą. Zakręcamy i pasteryzujemy czyli wstawiamy słoiki do garnka wyłożonego ścierką, zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików. Gotujemy 20 minut od momentu zagotowania wody. Ugotowane słoiki dokręcamy, wstrząsamy kilka razy żeby cukier z dna się rozpuścił (uwaga żeby się nie poparzyć, można to również zrobić kiedy słoiki lekko ostygną) i obracamy je do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))