Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby leśne konserwowane w zalewie octowej z dodatkiem przypraw. Można użyć małych świeżych borowików, podgrzybków, kurek, maślaków, rydzy, opieńków. Można użyć jednego rodzaju grzybów lub mieszanych.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Składniki
Dokładnie oczyszczone grzyby obgotowujemy w wodzie lekko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym (wówczas zachowają swoje zabarwienie) ok. 10-15 min. Grzyby odcedzamy i chłodzimy, przelewając je czystą zimną wodą i ciasno układamy od razu do słoików. Przygotowujemy zalewę. Wodę zagotowujemy z przyprawami, dodajemy ocet i powtórnie doprowadzamy do wrzenia. Ułożone w słojach grzyby zalewa się gorącą zalewą, zamykamy, a następnie pasteryzujemy. Czas pasteryzacji dla słoików o pojemności 0,5 l wynosi 45 min.