Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodadek do mięs i nie tylko.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10019
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2649
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1785
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 672
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3887
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10019
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2649
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1785
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 672
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3887
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć i gotować w osolonej i lekko zakwaszonej (kwaskiem cytrynowym) wodzie około 15 min. Następnie grzyby odcedzić, przelać przegotowaną zimną wodą i ułożyć w słoikach. Po między grzyby włożyć zblanszowaną cebulę. Dodać po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liśc laurowy.
Przygotować zalewę. Zagotować wodę z solą i cukrem, dodać ocet . Gorącą zalewę wlać do słoików, słoiki od razu zamknąć. Pasteryzować około 45 minut. Smacznego.