Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne!!! nadaje się, oprócz wyjadania ze słoika ;), do pizzy, zapiekanek czy jak tam wyobraźnia podpowie ;)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Grzyby oczywiście najpierw oczyszczamy, płuczemy porządnie i gotujemy
cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju (bez soli), dodać grzyby i dalej smażyć aż grzyby będę ciepłe
Koncentrat pomidorowy, wodę, ocet i pozostałe przyprawy zagotować - dosmaczyć. Przy wykorzystaniu opieniek do tego przepisu należy dać więcej soli bo opieńka tą sól "zabiera" i później ma się wrażenie, że jest niedosolone. Zagotowaną zalewę dodać do grzybków i porządnie wymieszać, w razie konieczności dosmaczyć i wszystko razem zagotować.
Pasteryzować ok 15-20 minut w zależności od wielkości słoika. Gorące postawić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Smacznego ;)