Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne!!! nadaje się, oprócz wyjadania ze słoika ;), do pizzy, zapiekanek czy jak tam wyobraźnia podpowie ;)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22279
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 127
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 142
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22279
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 127
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 142
Składniki
Grzyby oczywiście najpierw oczyszczamy, płuczemy porządnie i gotujemy
cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju (bez soli), dodać grzyby i dalej smażyć aż grzyby będę ciepłe
Koncentrat pomidorowy, wodę, ocet i pozostałe przyprawy zagotować - dosmaczyć. Przy wykorzystaniu opieniek do tego przepisu należy dać więcej soli bo opieńka tą sól "zabiera" i później ma się wrażenie, że jest niedosolone. Zagotowaną zalewę dodać do grzybków i porządnie wymieszać, w razie konieczności dosmaczyć i wszystko razem zagotować.
Pasteryzować ok 15-20 minut w zależności od wielkości słoika. Gorące postawić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Smacznego ;)