Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne!!! nadaje się, oprócz wyjadania ze słoika ;), do pizzy, zapiekanek czy jak tam wyobraźnia podpowie ;)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Grzyby oczywiście najpierw oczyszczamy, płuczemy porządnie i gotujemy
cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju (bez soli), dodać grzyby i dalej smażyć aż grzyby będę ciepłe
Koncentrat pomidorowy, wodę, ocet i pozostałe przyprawy zagotować - dosmaczyć. Przy wykorzystaniu opieniek do tego przepisu należy dać więcej soli bo opieńka tą sól "zabiera" i później ma się wrażenie, że jest niedosolone. Zagotowaną zalewę dodać do grzybków i porządnie wymieszać, w razie konieczności dosmaczyć i wszystko razem zagotować.
Pasteryzować ok 15-20 minut w zależności od wielkości słoika. Gorące postawić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Smacznego ;)