Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tak zrobione grzyby,zwłaszcza w zimie kiedy mamy ochotę na grzybowy sosik lub zupę.Odmrażamy doprawiamy do smaku i gotowe:)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1325
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1398
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1325
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Oczyszczone i zdrowe grzyby,pokroić w kostkę,przepłukać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.Na usmażoną cebulę dać grzybki i dusić około 35min. Część można zużyć do sosu na bieżąco,a pozostałe wystudzone dać do pojemników lub woreczków i zamrozić. Ja dałam do woreczków,mniej miejsca w zamrażarce zajmują. Można też dać do słoiczków,ale wtedy trzeba przez 3 dni ,po kilka godz.pasteryzować jak mięso.
Smacznego życzę!