Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim amatorom grzybów w occie polecam wypróbowanie poniższego przepisu. Grzyby mają nieco inny słodko-pikantny smak. Warto wypróbować!
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 53
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 52
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2548
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 53
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 52
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2548
Składniki
Grzyby dokładnie oczyszczamy. Małe okazy pozostawiamy w całości a większe kroimy na połówki lub ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w plastry, przelewamy na sicie wrzątkiem. Do przygotowanych słoików wkładamy po plastrze cebuli i przyprawy. Z wody octu, cukru, soli i chili /chili dodajemy według uznania - moja szczypta to ok. 1/4 łyżeczki/ zagotowujemy zalewę. Kiedy zacznie się gotować dodajemy do niej przygotowane grzyby i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min. Następnie grzyby odsączamy zachowując zalewę, w której się gotowały. Grzyby przekładamy do słoików, zalewamy wodą w której się gotowały, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.