Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim amatorom grzybów w occie polecam wypróbowanie poniższego przepisu. Grzyby mają nieco inny słodko-pikantny smak. Warto wypróbować!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10735
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 928
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10735
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 928
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Grzyby dokładnie oczyszczamy. Małe okazy pozostawiamy w całości a większe kroimy na połówki lub ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w plastry, przelewamy na sicie wrzątkiem. Do przygotowanych słoików wkładamy po plastrze cebuli i przyprawy. Z wody octu, cukru, soli i chili /chili dodajemy według uznania - moja szczypta to ok. 1/4 łyżeczki/ zagotowujemy zalewę. Kiedy zacznie się gotować dodajemy do niej przygotowane grzyby i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min. Następnie grzyby odsączamy zachowując zalewę, w której się gotowały. Grzyby przekładamy do słoików, zalewamy wodą w której się gotowały, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.