Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dopóki sezon grzybowy trwa ,warto zrobić choć kilka słoiczków na zimę.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3233
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 804
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 286
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3233
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 804
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 286
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Składniki
Grzyby myjemy ,odcinamy trzonki ,wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy 30 min. Grzyby wyciągamy (bez cebuli) ,przekładamy do wrzącej zalewy (ocet z wodą i przyprawami) ,zagotowujemy. Gorące przekładamy do słoików (opcjonalnie można dodać ugotowaną cebulę) i zakręcamy. Odstawiamy do ostudzenia (do góry dnem).