Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dopóki sezon grzybowy trwa ,warto zrobić choć kilka słoiczków na zimę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10181
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2812
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1915
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 737
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10181
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2812
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1915
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 737
Składniki
Grzyby myjemy ,odcinamy trzonki ,wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy 30 min. Grzyby wyciągamy (bez cebuli) ,przekładamy do wrzącej zalewy (ocet z wodą i przyprawami) ,zagotowujemy. Gorące przekładamy do słoików (opcjonalnie można dodać ugotowaną cebulę) i zakręcamy. Odstawiamy do ostudzenia (do góry dnem).