Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na grzyby marynowane w occie.
6 słoików 0.5l, 2 x garnek
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 166
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4204
Składniki
Grzybki oczyszczamy i opłukujemy. Musimy je obgotować w garnku z osoloną wodą. Do gotuącej się wody dodajemy grzyby i gotujemy przez 5 minut. Następnie odcedzamy.
W międzyczasie robimy zalewę. Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól oraz gorczycę. Zalewę gotujemy kilka minut, na koniec dodajemy ocet.
Słoiki z marchewką i cebulą napełniamy gorącymi grzybami do 3/4 pojemności. Wypełniamy gorącą zalewą tak żeby przykra grzyby. Rozkładamy liście i zioła po równo do słoików. Zakręcamy i odwracamy na godzinę do góry dnem. Gotowe… Smacznego