Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis dla szczęśliwców, którym udało się jeszcze teraz zebrać grzyby, od lat robię grzybki wg tego przepisu, wszystkim smakują, nie są mdłe i słodkie ale też nie za kwaśne, polecam
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1858
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3891
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 273
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 178
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 166
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1858
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3891
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 273
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 178
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 166
Składniki
1. grzyby dokładnie oczyścić, umyć, włożyć do lekko posolonego wrzątku, gotować ok 20 min, odcedzić (wywar można zużyć do zupy), 2. wodę, ocet, pokrojona w piórka cebulę, oraz pozostałe przyprawy zagotować, 3. grzyby rozłożyć do słoików, zalać marynatą, (ja rozkładam też po kawałku cebuli oraz po kilka ziaren pieprzu i ziela), zakręcić nakrętkami, pasteryzować w wodzie przez ok 20 min od zagotowania, wyjąć z wody, wystudzić, smacznego