Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis dla szczęśliwców, którym udało się jeszcze teraz zebrać grzyby, od lat robię grzybki wg tego przepisu, wszystkim smakują, nie są mdłe i słodkie ale też nie za kwaśne, polecam
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2363
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1238
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2363
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1238
Składniki
1. grzyby dokładnie oczyścić, umyć, włożyć do lekko posolonego wrzątku, gotować ok 20 min, odcedzić (wywar można zużyć do zupy), 2. wodę, ocet, pokrojona w piórka cebulę, oraz pozostałe przyprawy zagotować, 3. grzyby rozłożyć do słoików, zalać marynatą, (ja rozkładam też po kawałku cebuli oraz po kilka ziaren pieprzu i ziela), zakręcić nakrętkami, pasteryzować w wodzie przez ok 20 min od zagotowania, wyjąć z wody, wystudzić, smacznego