Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale zazwyczaj wybieram proste i mało skomplikowane przepisy, w myśl zasady im prościej, tym smaczniej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 943
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5523
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17845
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 943
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5523
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17845
Składniki
Zdrowe grzyby przebieramy, dokładnie czyścimy, myjemy, odsączamy i kroimy na cząstki jednakowej wielkości. Grzyby wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy około 10min, po czym grzyby wyjmujemy i odsączamy. Cebulę obieramy, kroimy w pióra, sparzamy wrzątkiem. Przygotowujemy zalewę z czystej wody, octu, soli i cukru, całość zagotowujemy. Do małego słoika na dno wkładamy po 4 ziela angielskie, 2 ziarenka pieprzu, kilka ziarenek gorczycy i 1 listek laurowy. W przygotowanych słoikach układamy grzyby na przemian z cebulą. Grzyby zalewamy gorącą marynatą octową i dobrze zamykamy. Słoje zakręcamy i wstawiamy do garnka z gorącą wodą, (wody w garnku tyle, by sięgały do 3/4 wysokości słoja) - zagotowujemy przez 10 - 15 min.