Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane grzyby królują w podlaskich spiżarniach. Idealne proporcje marynaty gwarantują, że staną się doskonałą przekąską na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy. Dzięki czosnkowi, zyskują bardzo ciekawy i wyrazisty smak.
Pyzy ziemniaczane ze skwarkami, przysmak z Podlasia.
Odsłon: 9941
Dziad ziemniaczany (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 3406
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1533
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 47
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 255
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1533
Propozycja na szybkie, sycące danie z makaronu z dodatkami ;) Polecam!
Odsłon: 47
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 255
Składniki
Wodę, ocet i przyprawy zagotuj. Marynatę odstaw na bok.
Grzyby oczyść i krótko myj.
Grzybki wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj na małym ogniu bez przykrycia przez około 15 minut. Uważaj, by nie wykipiały! Po ugotowaniu odcedź i przelej delikatnie wodą.
Grzyby umieść w słoikach. W każdym słoiku grzyby powinny znajdować się do około 2/3 wysokości. Do każdego słoika dodaj 2 ząbki czosnku i kilka ziaren pieprzu. Zalej marynatą do pełna. Zakręć pokrywki i odstaw do góry dnem. Poczekaj aż ostygną, a następnie zanieś je do spiżarki. Pychotka!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 341
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 199