Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane grzyby królują w podlaskich spiżarniach. Idealne proporcje marynaty gwarantują, że staną się doskonałą przekąską na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy. Dzięki czosnkowi, zyskują bardzo ciekawy i wyrazisty smak.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424780
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4726
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424780
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4726
Składniki
Wodę, ocet i przyprawy zagotuj. Marynatę odstaw na bok.
Grzyby oczyść i krótko myj.
Grzybki wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj na małym ogniu bez przykrycia przez około 15 minut. Uważaj, by nie wykipiały! Po ugotowaniu odcedź i przelej delikatnie wodą.
Grzyby umieść w słoikach. W każdym słoiku grzyby powinny znajdować się do około 2/3 wysokości. Do każdego słoika dodaj 2 ząbki czosnku i kilka ziaren pieprzu. Zalej marynatą do pełna. Zakręć pokrywki i odstaw do góry dnem. Poczekaj aż ostygną, a następnie zanieś je do spiżarki. Pychotka!