Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w domu przygotować fantastyczne grzyby w oliwie - sprawdzony przepis krok po kroku.
Cebula smażona.... banalnie prosty, a jednocześnie tak bardzo wszechstronny d...
Odsłon: 139
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 21026
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 101
Cebula smażona.... banalnie prosty, a jednocześnie tak bardzo wszechstronny d...
Odsłon: 139
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 21026
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 101
Składniki
Grzyby dokładnie oczyściłam i opłukałam.
Z rozmarynu oderwałam igiełki.
Z wody, octu i soli przygotowałam roztwór, dodałam rozmaryn i przyprawy - wszystko zagotowałam, dodałam grzyby i gotowałam około 15 minut, następnie grzyby zostawiłam w zalewie do przestudzenia.
Następnie grzyby odcedziłam i zostawiłam do odsączenia.
Odsączone grzyby przełożyłam do czystych i wyparzonych słoiczków, zalałam oliwą, zamknęłam szczelnie. Grzyby przechowuję w lodówce.