Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w domu przygotować fantastyczne grzyby w oliwie - sprawdzony przepis krok po kroku.
Polecam, pychota.
Odsłon: 548
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 454
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1680
Polecam, pychota.
Odsłon: 548
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 454
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1680
Składniki
Grzyby dokładnie oczyściłam i opłukałam.
Z rozmarynu oderwałam igiełki.
Z wody, octu i soli przygotowałam roztwór, dodałam rozmaryn i przyprawy - wszystko zagotowałam, dodałam grzyby i gotowałam około 15 minut, następnie grzyby zostawiłam w zalewie do przestudzenia.
Następnie grzyby odcedziłam i zostawiłam do odsączenia.
Odsączone grzyby przełożyłam do czystych i wyparzonych słoiczków, zalałam oliwą, zamknęłam szczelnie. Grzyby przechowuję w lodówce.