Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w domu przygotować fantastyczne grzyby w oliwie - sprawdzony przepis krok po kroku.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 266
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 231
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1337
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 266
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 231
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1337
Składniki
Grzyby dokładnie oczyściłam i opłukałam.
Z rozmarynu oderwałam igiełki.
Z wody, octu i soli przygotowałam roztwór, dodałam rozmaryn i przyprawy - wszystko zagotowałam, dodałam grzyby i gotowałam około 15 minut, następnie grzyby zostawiłam w zalewie do przestudzenia.
Następnie grzyby odcedziłam i zostawiłam do odsączenia.
Odsączone grzyby przełożyłam do czystych i wyparzonych słoiczków, zalałam oliwą, zamknęłam szczelnie. Grzyby przechowuję w lodówce.