Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalne połączenie polskich grzybów z aromatyczną przyprawą.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Grzyby oczyszczamy, przekładamy do osolonego wrzątku razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, gotujemy 15 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową, przekładamy do wrzącego octu z wodą, solą, cukrem, gorczycą i przyprawą. Cebulę wyjmujemy, przekładamy do słoików, dodajemy grzyby z zalewy. Marynatą zalewamy grzyby, zakręcamy słoiki, stawiamy do góry dnem. Studzimy.