Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby z garam masala

Grzyby z garam masala

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47371

Dodano:

Odsłon: 254

Orientalne połączenie polskich grzybów z aromatyczną przyprawą.

Składniki

  • 1 kg leśnych grzybów
  • 100 ml octu 10%
  • 1,5 L wody
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka garam masala
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka gorczycy
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyszczamy, przekładamy do osolonego wrzątku razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, gotujemy 15 min.

    Wyjmujemy łyżką cedzakową, przekładamy do wrzącego octu z wodą, solą, cukrem, gorczycą i przyprawą.
    Cebulę wyjmujemy, przekładamy do słoików, dodajemy grzyby z zalewy.
    Marynatą zalewamy grzyby, zakręcamy słoiki, stawiamy do góry dnem. Studzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 06 października Do marynowanych jeszcze nie dodawalam, ale duszone z garam masala czesto robie. Sa rzeczywiscie pyszne.
Polecam mieszanke wlasnej kompozycji, przyrzadzenie nie jest skomplikowane, a smak i aromat jest bez porównania lepszy niz gotowej mieszanki, przy czym pasuje nie tylko do orientalnych kuchni.

https://smaker.pl/artykul-garam-masala,160619,konhambos.html

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 06 października Fajny przepis. Ale za hinduską kuchnią nie przepadam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń