Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalne połączenie polskich grzybów z aromatyczną przyprawą.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 68
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5464
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2553
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 68
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5464
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2553
Składniki
Grzyby oczyszczamy, przekładamy do osolonego wrzątku razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, gotujemy 15 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową, przekładamy do wrzącego octu z wodą, solą, cukrem, gorczycą i przyprawą. Cebulę wyjmujemy, przekładamy do słoików, dodajemy grzyby z zalewy. Marynatą zalewamy grzyby, zakręcamy słoiki, stawiamy do góry dnem. Studzimy.