Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gugle czyli ziemniaczane kluseczki. Przepis pochodzi z 417 odcinka programu "Ewa gotuje".
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej tarce i odcisnąć na sitku. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zezłocić na maśle. Dodać do ziemniaków. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Przyprawić solą i wyrobić.
Używając dwóch łyżeczek zrobić małe kluseczki i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i przelać zimną wodą.