Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jabłka świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnych mięs.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 412
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 646
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 553
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 412
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 646
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 553
Składniki
Jabłka myję osączam na sicie.
Zalewa: Do garnka wlewam wodę, miód wsypuję sól i dokładnie mieszam do połączenia składników.
Jabłka układam w słojach. Staram się umieścić jak najwięcej jabłek dlatego układam połówki jabłek. Jednocześnie w puste miejsca dodaję przyprawy i ziarna winogron.
Jabłka w słojach zalewam przygotowaną zalewą tak by pokryła jabłka. Słoje zamykam i 4-5 dni trzymam w temperaturze pokojowej. Po tym czasie wynoszę do zimnego pomieszczenia.
Jabłka są gotowe do spożycia po 2-3 tygodniach. Im dłużej stoją tym są bardziej wytrawne.