Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jabłka świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnych mięs.
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 32
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 205
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 32
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 205
Składniki
Jabłka myję osączam na sicie.
Zalewa: Do garnka wlewam wodę, miód wsypuję sól i dokładnie mieszam do połączenia składników.
Jabłka układam w słojach. Staram się umieścić jak najwięcej jabłek dlatego układam połówki jabłek. Jednocześnie w puste miejsca dodaję przyprawy i ziarna winogron.
Jabłka w słojach zalewam przygotowaną zalewą tak by pokryła jabłka. Słoje zamykam i 4-5 dni trzymam w temperaturze pokojowej. Po tym czasie wynoszę do zimnego pomieszczenia.
Jabłka są gotowe do spożycia po 2-3 tygodniach. Im dłużej stoją tym są bardziej wytrawne.