Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jabłka świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnych mięs.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 85
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 776
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 192
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 85
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 776
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 192
Składniki
Jabłka myję osączam na sicie.
Zalewa: Do garnka wlewam wodę, miód wsypuję sól i dokładnie mieszam do połączenia składników.
Jabłka układam w słojach. Staram się umieścić jak najwięcej jabłek dlatego układam połówki jabłek. Jednocześnie w puste miejsca dodaję przyprawy i ziarna winogron.
Jabłka w słojach zalewam przygotowaną zalewą tak by pokryła jabłka. Słoje zamykam i 4-5 dni trzymam w temperaturze pokojowej. Po tym czasie wynoszę do zimnego pomieszczenia.
Jabłka są gotowe do spożycia po 2-3 tygodniach. Im dłużej stoją tym są bardziej wytrawne.