Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast, dlatego lubię mieć zawsze jabłka w zapasie. Zawsze taki słoiczek trzymam w lodówce. Są niezwykle aromatyczne, z dużą ilością cynamonu i goździków. Można je również wykorzystać do gofrów, pierogów, naleśników a nawet lodów! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Mam nadzieję, że Ci się spodoba i będziemy razem gotować! Serdecznie zapraszam
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 480
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1192
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 480
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1192
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę i umieścić w misce.
Dodać sok cytryny, stevię/cukier, całe goździki, cukier waniliowy, gałkę muszkatołową. Dobrze wymieszać.
Na rozgrzane masło wrzucić jabłka i dusić na małym ogniu aż cukier się rozpuści a owoce zaczną wytrącać sok. Kiedy część jego odparuje a jabłka zaczną rozpadać się na mniejsze kawałki cienkim strumieniem wlać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Gotować go zgęstnienia.
Jeśli chcesz otrzymać luźniejszą konsystencję, dodaj tylko jedną łyżkę mąki ziemniaczanej. Nadzienie nadaje się idealnie do szarlotki, tart, pierogów, gofrów lub lodów. Smacznego ????