Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosta metoda na szybkie kiszenie ogórków. Przy obecnej suszy i niskim poziomie wód ta metoda sprawdza się idealnie. Rano robimy i już wieczorem możemy cieszyć się ogórkami małosolnymi. Doskonały dodatek do obiadu. Moja wersja jest z liśćmi nasturcji.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1527
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 124
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1527
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 124
Składniki
Ogórki płuczemy i odcinamy końcówki. Potem kroimy na pół lub tak jak ja w grubsze paski. Do dwóch plastykowych torebek strunowych wkładamy koper, pokrojony chrzan i czosnek. Wkładamy ogórki, solimy i wszystko dokładnie mieszamy, potrząsając torebką. Torebki zamykamy, dokładnie wypuszczając powietrze. Odkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Ja co jakiś czas potrząsałam torebkami. Potem wyjmujemy i przekładamy w ciemne miejsce.