Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus idealny do smarowania naleśników i gofrów, a także jako dodatek do owsianek
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5903
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5903
Składniki
Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w talarki. Umieścić w garnku z grubszym dnem razem ze wszystkimi pozostałymi składnikami i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. godzinę, od czasu do czasu mieszając. Po ostudzeniu wyciągnąć goździki, a pozostałe składniki zblendować na gładką masę. Używając bardzo słodkich jabłek można pominąć daktyle
Mus można przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku, zapasteryzować lub zamrozić