Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus idealny do smarowania naleśników i gofrów, a także jako dodatek do owsianek
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w talarki. Umieścić w garnku z grubszym dnem razem ze wszystkimi pozostałymi składnikami i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. godzinę, od czasu do czasu mieszając. Po ostudzeniu wyciągnąć goździki, a pozostałe składniki zblendować na gładką masę. Używając bardzo słodkich jabłek można pominąć daktyle
Mus można przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku, zapasteryzować lub zamrozić