Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślałeś, że w kwestii przetworów nic już cię nie zaskoczy? A widziałeś już przepis na języki teściowej, czyli bardzo charakterne i lekko pikantne marynowane cukinie? Pomysłem na te efektowne przetwory podzieliła się jedna z Youtuberek. Smakowite koreczki z cukinii z lekkiej zalewy będą hitem każdej imprezy, a jesteśmy przekonani, że każda teściowa uśmiechnie się kosztując tej przekąski. W podobny sposób możecie również przygotować ogórki. Fot. 123RF/Picsel/YouTube.com/@Posmakujzemna
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36404
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36404
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Składniki
Przygotowania rozpocznij od zrobienia koreczków. Przy pomocy obieraczki do warzyw potnij cukinię wzdłuż na cienkie i długie plastry przypominające wstążki. Papryczki chili pokrój w słupki, a następnie podziel je na kawałki odpowiadające szerokości wstążek z cukinii. Na brzegu każdego z plastrów ułóż słupek papryki, a następnie zwiń ciasną roladkę. Postępuj tak z wszystkimi wstążkami.
Przygotuj 2 słoiki po 700 ml każdy. Włóż do nich po gałązce kopru i pietruszki. Dodaj po 2 ząbki czosnku, ziele angielskie i pieprz. Następnie ułóż w nich dosyć ciasno przygotowane wcześniej języki teściowej czyli roladki z cukinii.
Przygotuj zalewę. Do gorącej wody dodaj sól i cukier. Mieszaj, aż się rozpuszczą. Następnie dodaj ocet i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną, gorącą zalewą zalej słoiki. Dokładnie zakręć i zapasteryzuj przez około 5 minut. Pozostaw do wystygnięcia. Języki teściowej będą gotowe po około 3-4 dniach, ale w piwnicy mogą stać znacznie dłużej.