Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego roku kiszę kapustę przeważnie w beczce, w tym roku postanowiłam zakisić do słoików. Kapusta według tego przepisu jest bardzo smaczna, posiada dużo źródła witamin i minerałów. Możemy ją wykorzystać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie czyli do bigosu. Polecam
miska, tarka, tłuczek , łyżka, słoiki,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27273
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27273
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Do dużej miski przełóż porcjami poszatkowaną kapustę, każdą porcję posyp solą oraz częścią startej marchewki. Całość dokładnie wymieszaj aby składniki się dobrze połączyły. Kapustę zakryj ścierką i odłóż na 2 - 3 godziny aż puści sok. Po tym czasie dodaj do kapusty kminek i ponownie wymieszaj. ( jeżeli nie użyjesz kminku to i tak kapustę jeszcze raz przemieszaj). Tak przygotowaną kapustę wkładaj do czystych, wyparzonych słoików, ugniatając drewnianym tłuczkiem. Słoiki mocno zakręć i odstaw w ciepłe miejsce na jakiejś ścierce, gdyż kapusta będzie wyciekać, dlatego co 2 - 3 dzień słoiki dokręcić. Gdy kapusta przestanie wyciekać można odłożyć do spiżarni. Smacznego
Kapusta połączona z marchewką i solą i kminkiem.
Wkładanie kapusty do słoików.
Kapusta gotowa .