Do góry

Przetwory Przepis na:

Kapusta z jarzębiną do słoików na zimę

Kapusta z jarzębiną do słoików na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2514 Ocena: 18269

Dodano:

Odsłon: 1910

Wspaniały zapas na zimę.

Składniki

  • Kapusta biała 1 główka
  • Listek laurowy 10 szt.
  • Ziele angielskie kilka ziarenek
  • Ziele angielskie kilka ziarenek
  • Kminek ½ łyżeczki
  • Cebula biała 3 szt.
  • Owoce jarzębiny 2 kiście
  • Sól 2 łyżki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta z jarzębiną do słoików na zimę

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę umyć, poszatkować, posypać solą i odstawić na kilka godzin, po czym odlać powstały sok. Cebule obrać i pokroić. Jarzębinę dokładnie umyć. W dużym słoju lub garnku na przemian układać kapustę, owoce jarzębiny, cebulę i przyprawy. Po kilku dniach odlać sok z kapusty. Całość przełożyć do mniejszych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń