Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zapas na zimę.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415320
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2527
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415320
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2527
Składniki
Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować, posypać solą i odstawić na kilka godzin, po czym odlać powstały sok. Cebule obrać i pokroić. Jarzębinę dokładnie umyć. W dużym słoju lub garnku na przemian układać kapustę, owoce jarzębiny, cebulę i przyprawy. Po kilku dniach odlać sok z kapusty. Całość przełożyć do mniejszych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.