Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zapas na zimę.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31029
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3683
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5567
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31029
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3683
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5567
Składniki
Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować, posypać solą i odstawić na kilka godzin, po czym odlać powstały sok. Cebule obrać i pokroić. Jarzębinę dokładnie umyć. W dużym słoju lub garnku na przemian układać kapustę, owoce jarzębiny, cebulę i przyprawy. Po kilku dniach odlać sok z kapusty. Całość przełożyć do mniejszych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.