Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka kapusta z pomidorami na zimę w słodko kwaśnej zalewie zapraszam po przepis
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 840
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14284
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 840
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14284
Składniki
Kapustę drobno szatkuje delikatnie sole marchew i seler obieram ścieram na tarce o grubych oczkach ,pomidory kroje w ćwiartki . Na dno każdego słoika daje ząbek czosnku listek natki selera i laurowy kilka ziaren ziela angielskiego .warzywa układam warstwami do słoików warstwa kapusty ,seler z marchewka pomidory i tak samo droga warstwa . Gotowe słoiki wypełnione warzywami zalewam wrzątkiem przykrywam nakrywkami i zostawiam na 30 minut .
Po 30 minutach zlewam wodę ze słoików wyszło 2 litry wody dodaje ocet sól i cukier na podwójną porcie bo w przepisie jest na 1 litr wody, słoiki szczelnie zakręcam odwracam do góry dnem nie trzeba pasteryzować .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .