Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka kapusta z pomidorami na zimę w słodko kwaśnej zalewie zapraszam po przepis
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 371
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1526
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8946
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 371
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1526
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8946
Składniki
Kapustę drobno szatkuje delikatnie sole marchew i seler obieram ścieram na tarce o grubych oczkach ,pomidory kroje w ćwiartki . Na dno każdego słoika daje ząbek czosnku listek natki selera i laurowy kilka ziaren ziela angielskiego .warzywa układam warstwami do słoików warstwa kapusty ,seler z marchewka pomidory i tak samo droga warstwa . Gotowe słoiki wypełnione warzywami zalewam wrzątkiem przykrywam nakrywkami i zostawiam na 30 minut .
Po 30 minutach zlewam wodę ze słoików wyszło 2 litry wody dodaje ocet sól i cukier na podwójną porcie bo w przepisie jest na 1 litr wody, słoiki szczelnie zakręcam odwracam do góry dnem nie trzeba pasteryzować .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .