Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka kapusta z pomidorami na zimę w słodko kwaśnej zalewie zapraszam po przepis
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Składniki
Kapustę drobno szatkuje delikatnie sole marchew i seler obieram ścieram na tarce o grubych oczkach ,pomidory kroje w ćwiartki . Na dno każdego słoika daje ząbek czosnku listek natki selera i laurowy kilka ziaren ziela angielskiego .warzywa układam warstwami do słoików warstwa kapusty ,seler z marchewka pomidory i tak samo droga warstwa . Gotowe słoiki wypełnione warzywami zalewam wrzątkiem przykrywam nakrywkami i zostawiam na 30 minut .
Po 30 minutach zlewam wodę ze słoików wyszło 2 litry wody dodaje ocet sól i cukier na podwójną porcie bo w przepisie jest na 1 litr wody, słoiki szczelnie zakręcam odwracam do góry dnem nie trzeba pasteryzować .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .