Do góry

Przetwory Przepis na:

Karp w marynacie

Karp w marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2486 Ocena: 17243

Dodano:

Odsłon: 2318

Przepis jest sprawdzony, dostałam go od mojego kolegi wędkarza z Bieszczad.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karp w marynacie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z podanych składników zagotować zalewę (cebulę pokroić na ćwiartki i po ugotowaniu zalewy wyjąć). Dzwonka z karpia posolić i odstawić do następnego dnia.

  2. Następnie obtoczyć w mące.

  3. podsmażyć z każdej strony. Po czym ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 3-5 minut(nie dłużej). Odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Wstawić w chłodne miejsce, rybę najlepiej spożyć po upływie 4 tygodni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń