Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest sprawdzony, dostałam go od mojego kolegi wędkarza z Bieszczad.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 163
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2168
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 163
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2168
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagotować zalewę (cebulę pokroić na ćwiartki i po ugotowaniu zalewy wyjąć). Dzwonka z karpia posolić i odstawić do następnego dnia.
Następnie obtoczyć w mące.
podsmażyć z każdej strony. Po czym ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 3-5 minut(nie dłużej). Odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Wstawić w chłodne miejsce, rybę najlepiej spożyć po upływie 4 tygodni.