Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest sprawdzony, dostałam go od mojego kolegi wędkarza z Bieszczad.
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1019
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 63
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42832
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8134
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1019
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 63
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42832
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8134
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagotować zalewę (cebulę pokroić na ćwiartki i po ugotowaniu zalewy wyjąć). Dzwonka z karpia posolić i odstawić do następnego dnia.
Następnie obtoczyć w mące.
podsmażyć z każdej strony. Po czym ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 3-5 minut(nie dłużej). Odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Wstawić w chłodne miejsce, rybę najlepiej spożyć po upływie 4 tygodni.