Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest sprawdzony, dostałam go od mojego kolegi wędkarza z Bieszczad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10679
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6154
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5355
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10679
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6154
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5355
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagotować zalewę (cebulę pokroić na ćwiartki i po ugotowaniu zalewy wyjąć). Dzwonka z karpia posolić i odstawić do następnego dnia.
Następnie obtoczyć w mące.
podsmażyć z każdej strony. Po czym ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 3-5 minut(nie dłużej). Odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Wstawić w chłodne miejsce, rybę najlepiej spożyć po upływie 4 tygodni.