Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany i używany przez wszystkich. Najlepiej jednak smakuje ketchup własnego wyrobu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Umyte pomidory posiekac. Gotowac 10 minut, przetrzec przez sito.
Przyprawy rozprowadzic w occie. Dodac do pomidorów. Wymieszac z cukrem, zagotowac. Zmniejszyc ogień i nadal gotowac na wolnym ogniu przez 1-1,5 godziny, aż do zgęstnienia. Przelac do gorących sterylnych słoików, zamknąc. Słoiki umieścic w wodzie o temp. ok. 80 stopni na pół godziny. Smacznego.