Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany i używany przez wszystkich. Najlepiej jednak smakuje ketchup własnego wyrobu.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27319
Polecam, pychota.
Odsłon: 235
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 54
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27319
Polecam, pychota.
Odsłon: 235
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 54
Składniki
Umyte pomidory posiekac. Gotowac 10 minut, przetrzec przez sito.
Przyprawy rozprowadzic w occie. Dodac do pomidorów. Wymieszac z cukrem, zagotowac. Zmniejszyc ogień i nadal gotowac na wolnym ogniu przez 1-1,5 godziny, aż do zgęstnienia. Przelac do gorących sterylnych słoików, zamknąc. Słoiki umieścic w wodzie o temp. ok. 80 stopni na pół godziny. Smacznego.