Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona cukinii, która jak co roku bardzo obrodziła :-). pyszny słodko-delikatnie pikantny ketchup, dodatek do kanapek, pizzy czy pasztetu
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2471
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3118
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2775
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2471
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3118
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2775
Składniki
Przygotowanie ketchupu nalezy rozłożyć na 2 dni. W pierwszy dzień wieczorem należy zetrzeć cukinię i cebulę na tarce o dużych oczkach. Wsypać sól i wymieszać, odstawić. Na drugi dzień odlać sok, który puściły warzywa i gotowac na małym ogniu 20 min. Dodać cukier i ocet, wymieszać i gotować kolejne 20 min. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać dokładnie i gotować kolejne 20 min. Posmakować i ewentualnie doprawić. Zmiksować blenderem, gorący ketchup przekładać do słoiczków, dobrze zakręcić. Słoiczki odwrócić pokrywką na dół, po 30 min. słoiczki powinny być dobrze zamknięte. Smacznego :-)