Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona cukinii, która jak co roku bardzo obrodziła :-). pyszny słodko-delikatnie pikantny ketchup, dodatek do kanapek, pizzy czy pasztetu
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1827
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 213
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6313
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1827
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 213
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6313
Składniki
Przygotowanie ketchupu nalezy rozłożyć na 2 dni. W pierwszy dzień wieczorem należy zetrzeć cukinię i cebulę na tarce o dużych oczkach. Wsypać sól i wymieszać, odstawić. Na drugi dzień odlać sok, który puściły warzywa i gotowac na małym ogniu 20 min. Dodać cukier i ocet, wymieszać i gotować kolejne 20 min. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać dokładnie i gotować kolejne 20 min. Posmakować i ewentualnie doprawić. Zmiksować blenderem, gorący ketchup przekładać do słoiczków, dobrze zakręcić. Słoiczki odwrócić pokrywką na dół, po 30 min. słoiczki powinny być dobrze zamknięte. Smacznego :-)