Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona cukinii, która jak co roku bardzo obrodziła :-). pyszny słodko-delikatnie pikantny ketchup, dodatek do kanapek, pizzy czy pasztetu
Przygotowanie ketchupu nalezy rozłożyć na 2 dni. W pierwszy dzień wieczorem należy zetrzeć cukinię i cebulę na tarce o dużych oczkach. Wsypać sól i wymieszać, odstawić.
Na drugi dzień odlać sok, który puściły warzywa i gotowac na małym ogniu 20 min. Dodać cukier i ocet, wymieszać i gotować kolejne 20 min. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać dokładnie i gotować kolejne 20 min. Posmakować i ewentualnie doprawić. Zmiksować blenderem, gorący ketchup przekładać do słoiczków, dobrze zakręcić. Słoiczki odwrócić pokrywką na dół, po 30 min. słoiczki powinny być dobrze zamknięte.
Smacznego :-)
Przepyszny, nadziewany kabaczek w pomidorowym sosie. U mnie w wersji wegetari...
Odsłon: 2691
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1883
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 219
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 174
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 246
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 97
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1883
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 219
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 174
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 246
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 97
Składniki
Przygotowanie ketchupu nalezy rozłożyć na 2 dni. W pierwszy dzień wieczorem należy zetrzeć cukinię i cebulę na tarce o dużych oczkach. Wsypać sól i wymieszać, odstawić. Na drugi dzień odlać sok, który puściły warzywa i gotowac na małym ogniu 20 min. Dodać cukier i ocet, wymieszać i gotować kolejne 20 min. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać dokładnie i gotować kolejne 20 min. Posmakować i ewentualnie doprawić. Zmiksować blenderem, gorący ketchup przekładać do słoiczków, dobrze zakręcić. Słoiczki odwrócić pokrywką na dół, po 30 min. słoiczki powinny być dobrze zamknięte. Smacznego :-)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Kompot z truskawek na zimę
Przetwory
Małosolne na sucho
Przetwory
Ogórki małosolne w słoiku
Przetwory
Najprostszy dżem truskawkowy
Kompot z truskawek na zimę
Jeśli lubisz domowe przetwory, to kompot z truskawek na zimę musi znaleźć się...
Odsłon: 67
Małosolne na sucho
Czy do ogórków małosolnych potrzebujesz słoików i wody? Okazuje się, że nie....
Odsłon: 153