Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona cukinii, która jak co roku bardzo obrodziła :-). pyszny słodko-delikatnie pikantny ketchup, dodatek do kanapek, pizzy czy pasztetu
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94049
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2781
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3566
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1653
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2331
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94049
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2781
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3566
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1653
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2331
Składniki
Przygotowanie ketchupu nalezy rozłożyć na 2 dni. W pierwszy dzień wieczorem należy zetrzeć cukinię i cebulę na tarce o dużych oczkach. Wsypać sól i wymieszać, odstawić. Na drugi dzień odlać sok, który puściły warzywa i gotowac na małym ogniu 20 min. Dodać cukier i ocet, wymieszać i gotować kolejne 20 min. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać dokładnie i gotować kolejne 20 min. Posmakować i ewentualnie doprawić. Zmiksować blenderem, gorący ketchup przekładać do słoiczków, dobrze zakręcić. Słoiczki odwrócić pokrywką na dół, po 30 min. słoiczki powinny być dobrze zamknięte. Smacznego :-)