Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona cukinii, która jak co roku bardzo obrodziła :-). pyszny słodko-delikatnie pikantny ketchup, dodatek do kanapek, pizzy czy pasztetu
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3489
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422563
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3489
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422563
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2399
Składniki
Przygotowanie ketchupu nalezy rozłożyć na 2 dni. W pierwszy dzień wieczorem należy zetrzeć cukinię i cebulę na tarce o dużych oczkach. Wsypać sól i wymieszać, odstawić. Na drugi dzień odlać sok, który puściły warzywa i gotowac na małym ogniu 20 min. Dodać cukier i ocet, wymieszać i gotować kolejne 20 min. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać dokładnie i gotować kolejne 20 min. Posmakować i ewentualnie doprawić. Zmiksować blenderem, gorący ketchup przekładać do słoiczków, dobrze zakręcić. Słoiczki odwrócić pokrywką na dół, po 30 min. słoiczki powinny być dobrze zamknięte. Smacznego :-)