Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy słoiczek tego cuda dostaliśmy od naszej przyjaciółki Oli i w sumie zjedliśmy go od razu. Był przepyszny! Do tej pory co jesień dostajemy od niej świeżą dostawę, a i ja swój też przygotowuję. Potem zaczęła go robić moja mama, koleżanki z pracy itd. Gęsty, aromatyczny, idealny do kanapek, makaronu, mięsa, wędlin, serów, a nawet nachosów
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 662
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 110
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1242
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 662
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 110
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1242
Składniki
Cukinię obieramy, usuwamy pestki, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Całość mieszamy, zasypujemy solą i zostawiamy na 1,5 godziny.
Cukinię z cebulką gotujemy przez około 20 minut. Następnie dodajemy zioła, pieprz, chili i ponownie gotujemy przez 30 minut. Dodajemy koncentraty, bledniemy całość i przelewamy do czystych i wyparzonych słoików. Pasteryzujemy przez 10 minut.