Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast ogórków świetnym dodatkiem do obiadu będzie kiszona cukinia. Jest chrupiąca i aromatyczna. Jej przygotowanie jest banalnie proste, nie wymaga pasteryzowania, a nawet gotowania wody na zalewę! Jeśli jeszcze nie próbowaliście tych przetworów, koniecznie zróbcie choć słoiczek. Będziecie zachwyceni.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 99
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9436
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4940
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 654
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 99
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9436
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4940
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 654
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz. Pokrój w słupki (powinny być nieco niższe niż wysokość słoika) i ułóż ciasno w słoiku.
Do każdego słoika wrzuć 2 ząbki czosnku, 2 liście laurowe i po 2 ziarenka ziela angielskiego. Z gałązki rozmarynu pourywaj igły i wsyp je do słoika z cukinią.
Sól rozpuść w wodzie i zaleją nią cukinie. Słoiki szczelnie zamknij. Przez 3 dni przechowuj je w temperaturze pokojowej, po upływie czasu przenieś no spiżarni.
Cukinia jest gotowa do spożycia już po 2 tygodniach.