Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast ogórków świetnym dodatkiem do obiadu będzie kiszona cukinia. Jest chrupiąca i aromatyczna. Jej przygotowanie jest banalnie proste, nie wymaga pasteryzowania, a nawet gotowania wody na zalewę! Jeśli jeszcze nie próbowaliście tych przetworów, koniecznie zróbcie choć słoiczek. Będziecie zachwyceni.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 26
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 76
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 117
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5265
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 134
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 26
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 76
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 117
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5265
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 134
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz. Pokrój w słupki (powinny być nieco niższe niż wysokość słoika) i ułóż ciasno w słoiku.
Do każdego słoika wrzuć 2 ząbki czosnku, 2 liście laurowe i po 2 ziarenka ziela angielskiego. Z gałązki rozmarynu pourywaj igły i wsyp je do słoika z cukinią.
Sól rozpuść w wodzie i zaleją nią cukinie. Słoiki szczelnie zamknij. Przez 3 dni przechowuj je w temperaturze pokojowej, po upływie czasu przenieś no spiżarni.
Cukinia jest gotowa do spożycia już po 2 tygodniach.