Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast ogórków świetnym dodatkiem do obiadu będzie kiszona cukinia. Jest chrupiąca i aromatyczna. Jej przygotowanie jest banalnie proste, nie wymaga pasteryzowania, a nawet gotowania wody na zalewę! Jeśli jeszcze nie próbowaliście tych przetworów, koniecznie zróbcie choć słoiczek. Będziecie zachwyceni.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68206
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1985
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68206
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1985
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz. Pokrój w słupki (powinny być nieco niższe niż wysokość słoika) i ułóż ciasno w słoiku.
Do każdego słoika wrzuć 2 ząbki czosnku, 2 liście laurowe i po 2 ziarenka ziela angielskiego. Z gałązki rozmarynu pourywaj igły i wsyp je do słoika z cukinią.
Sól rozpuść w wodzie i zaleją nią cukinie. Słoiki szczelnie zamknij. Przez 3 dni przechowuj je w temperaturze pokojowej, po upływie czasu przenieś no spiżarni.
Cukinia jest gotowa do spożycia już po 2 tygodniach.