Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa kiszona cukinia pyszny dodatek do dan obiadowych
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68936
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68936
Składniki
Jak cukinia jest młoda kroje ze skórka tylko wyjmuje gniazda nasienne jak są, w przypadku większej cukinii obieram skore bo jest twarda wyjmuje gniazda nasienne ,nie dajemy zbyt przerośniętej cukinii bo będzie twarda i łykowata.
Do umytych słoików daje na dno kilka ziaren ziela angielskiego ,ząbek czosnku, koper ,gorczyce listek winogron i korzeń chrzanu lub liść .Cukinię kroje w paski i ciasno układam w słoikach następnie zalewam woda z solą, na a 1 litr wody 1 łyżka soli do przetworów i zakręcam słoiki i gotowe by szybciej ukisło zostawiam w ciepłym pomieszczeniu. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .