Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie powiem nic nowego, że domowa najlepsza. To żaden problem, żeby zrobić taką kapustę i cieszyć się jej smakiem. Poza tym jest zdrowa. Kiszonki mają wiele witamin i minerałów.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22628
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14953
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22628
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14953
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Z kapusty usunąć stare liście, umyć, osuszyć i przekroić na pół lub mniejsze części. Poszatkować kapustę na szatkownicy lub nożem. Przełożyć do miseczki i dodać sól. Można pognieść. Pozostawić na 20-30 min. Kapustę przełożyć do wyparzonych słoików. Docisnąć, żeby była ubita. Zakręcić wieczko ( wyparzone ) i odstawić w ciepłe miejsce. Po 3-4 dniach kapusta jest ukiszona, gotowa do jedzenia. Żeby zahamować proces kiszenia najlepiej słoiki umieścić w lodówce. Można zrobić sałatkę z różnymi dodatkami. Smacznego.
Do kapusty można dodać ziele angielskie i listek laurowy jeśli ktoś lubi. U mnie wyszły dwa litrowe słoiki. Po zużyciu tej porcji można zrobić następną.