Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie powiem nic nowego, że domowa najlepsza. To żaden problem, żeby zrobić taką kapustę i cieszyć się jej smakiem. Poza tym jest zdrowa. Kiszonki mają wiele witamin i minerałów.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 148
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 206
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1286
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 148
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 206
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1286
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
Z kapusty usunąć stare liście, umyć, osuszyć i przekroić na pół lub mniejsze części. Poszatkować kapustę na szatkownicy lub nożem. Przełożyć do miseczki i dodać sól. Można pognieść. Pozostawić na 20-30 min. Kapustę przełożyć do wyparzonych słoików. Docisnąć, żeby była ubita. Zakręcić wieczko ( wyparzone ) i odstawić w ciepłe miejsce. Po 3-4 dniach kapusta jest ukiszona, gotowa do jedzenia. Żeby zahamować proces kiszenia najlepiej słoiki umieścić w lodówce. Można zrobić sałatkę z różnymi dodatkami. Smacznego.
Do kapusty można dodać ziele angielskie i listek laurowy jeśli ktoś lubi. U mnie wyszły dwa litrowe słoiki. Po zużyciu tej porcji można zrobić następną.