Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie powiem nic nowego, że domowa najlepsza. To żaden problem, żeby zrobić taką kapustę i cieszyć się jej smakiem. Poza tym jest zdrowa. Kiszonki mają wiele witamin i minerałów.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Z kapusty usunąć stare liście, umyć, osuszyć i przekroić na pół lub mniejsze części. Poszatkować kapustę na szatkownicy lub nożem. Przełożyć do miseczki i dodać sól. Można pognieść. Pozostawić na 20-30 min. Kapustę przełożyć do wyparzonych słoików. Docisnąć, żeby była ubita. Zakręcić wieczko ( wyparzone ) i odstawić w ciepłe miejsce. Po 3-4 dniach kapusta jest ukiszona, gotowa do jedzenia. Żeby zahamować proces kiszenia najlepiej słoiki umieścić w lodówce. Można zrobić sałatkę z różnymi dodatkami. Smacznego.
Do kapusty można dodać ziele angielskie i listek laurowy jeśli ktoś lubi. U mnie wyszły dwa litrowe słoiki. Po zużyciu tej porcji można zrobić następną.