Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kalarepa pyszny dodatek do dań mięsnych
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 323
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 323
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Składniki
Umyta kalarepę obieram ze skorki kroje w mniejsze kawałki ,do umytych słoików daje na dno wyżej wymienione składniki ,ciasno układam kalarepę i zalewam woda z sola na każdy litr wody daje łyżkę soli do przetworów. Słoiki zakręcam i zostawiam w temperaturze pokojowe na tydzień by szybciej kalarepa ukisła i można wynieść do spiżarniami stanowi pyszny dodatek do dan obiadowych z mięsem smacznego