Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kalarepa pyszny dodatek do dań mięsnych
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2626
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2626
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Składniki
Umyta kalarepę obieram ze skorki kroje w mniejsze kawałki ,do umytych słoików daje na dno wyżej wymienione składniki ,ciasno układam kalarepę i zalewam woda z sola na każdy litr wody daje łyżkę soli do przetworów. Słoiki zakręcam i zostawiam w temperaturze pokojowe na tydzień by szybciej kalarepa ukisła i można wynieść do spiżarniami stanowi pyszny dodatek do dan obiadowych z mięsem smacznego