Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kalarepa pyszny dodatek do dań mięsnych
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35775
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1227
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35775
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1227
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
        
        
                Składniki
Umyta kalarepę obieram ze skorki kroje w mniejsze kawałki ,do umytych słoików daje na dno wyżej wymienione składniki ,ciasno układam kalarepę i zalewam woda z sola na każdy litr wody daje łyżkę soli do przetworów. Słoiki zakręcam i zostawiam w temperaturze pokojowe na tydzień by szybciej kalarepa ukisła i można wynieść do spiżarniami stanowi pyszny dodatek do dan obiadowych z mięsem smacznego