Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza bliskowschodnia kiszonka!
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4217
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8719
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4217
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8719
Składniki
Najlepsze są małe bakłażany. Kupiłam białe.
Trzeba je umyć , odciąć szypułki i gotować w lekko osolonej wodzie 3- 5 minut, w zależności od wielkości. Mają sflaczeć. niestety biała odmiana nie trzyma koloru skórki. Przecięłam je nie do końca na pół i natarłam sporą ilością roztartego czosnku i posiekanego chili.
Zalałam je posolona wodą i dodałam jeszcze lekko rozgniecione ziarna kolendry i kumin. Teraz trzeba poczekać tydzień.
Tak wyglądają kupne bakłażany , tylko fioletowe, są doskonałe do kanapek z wędliną, serem, do mięs i ryb.
Minęło 7 dni. Są kremowe wewnątrz, skórka łatwo ustępuje, w smaku są kwaskowe, ostre i aromatyczne.
Smacznego :)