Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza bliskowschodnia kiszonka!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12556
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13597
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5733
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12556
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13597
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5733
Składniki
Najlepsze są małe bakłażany. Kupiłam białe.
Trzeba je umyć , odciąć szypułki i gotować w lekko osolonej wodzie 3- 5 minut, w zależności od wielkości. Mają sflaczeć. niestety biała odmiana nie trzyma koloru skórki. Przecięłam je nie do końca na pół i natarłam sporą ilością roztartego czosnku i posiekanego chili.
Zalałam je posolona wodą i dodałam jeszcze lekko rozgniecione ziarna kolendry i kumin. Teraz trzeba poczekać tydzień.
Tak wyglądają kupne bakłażany , tylko fioletowe, są doskonałe do kanapek z wędliną, serem, do mięs i ryb.
Minęło 7 dni. Są kremowe wewnątrz, skórka łatwo ustępuje, w smaku są kwaskowe, ostre i aromatyczne.
Smacznego :)