Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza bliskowschodnia kiszonka!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2407
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101863
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6255
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2407
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101863
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6255
Składniki
Najlepsze są małe bakłażany. Kupiłam białe.
Trzeba je umyć , odciąć szypułki i gotować w lekko osolonej wodzie 3- 5 minut, w zależności od wielkości. Mają sflaczeć. niestety biała odmiana nie trzyma koloru skórki. Przecięłam je nie do końca na pół i natarłam sporą ilością roztartego czosnku i posiekanego chili.
Zalałam je posolona wodą i dodałam jeszcze lekko rozgniecione ziarna kolendry i kumin. Teraz trzeba poczekać tydzień.
Tak wyglądają kupne bakłażany , tylko fioletowe, są doskonałe do kanapek z wędliną, serem, do mięs i ryb.
Minęło 7 dni. Są kremowe wewnątrz, skórka łatwo ustępuje, w smaku są kwaskowe, ostre i aromatyczne.
Smacznego :)