Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szklanka soku z buraków potrafi zdziałać cuda; dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy, chroni nas przed katarem, uwalnia od zgagi, obniża ciśnienie krwi i dodaje sił.
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 9
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 9
Składniki
Składniki są na dwa słoiki litrowe. Wodę należy zagotować ze solą a następnie przestudzić-nie musi być całkiem zimna gdy będziemy zalewali buraczki. Buraki obieramy i kroimy w plastry. Czosnek również należy obrać i każdy ząbek przekroić na pół. Pietruszki po obraniu kroimy wzdłuż na cztery części. Składniki równo rozkładamy do każdego słoika i zalewamy wodą przegotowaną ze solą. Sok po kilku dniach jest gotowy do picia. W ciepłym miejscu szybciej buraczki nam się ukiszą.