Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szklanka soku z buraków potrafi zdziałać cuda; dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy, chroni nas przed katarem, uwalnia od zgagi, obniża ciśnienie krwi i dodaje sił.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1309
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5839
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1309
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5839
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Składniki
Składniki są na dwa słoiki litrowe. Wodę należy zagotować ze solą a następnie przestudzić-nie musi być całkiem zimna gdy będziemy zalewali buraczki. Buraki obieramy i kroimy w plastry. Czosnek również należy obrać i każdy ząbek przekroić na pół. Pietruszki po obraniu kroimy wzdłuż na cztery części. Składniki równo rozkładamy do każdego słoika i zalewamy wodą przegotowaną ze solą. Sok po kilku dniach jest gotowy do picia. W ciepłym miejscu szybciej buraczki nam się ukiszą.