Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szklanka soku z buraków potrafi zdziałać cuda; dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy, chroni nas przed katarem, uwalnia od zgagi, obniża ciśnienie krwi i dodaje sił.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2880
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1148
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13614
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2880
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1148
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13614
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Składniki
Składniki są na dwa słoiki litrowe. Wodę należy zagotować ze solą a następnie przestudzić-nie musi być całkiem zimna gdy będziemy zalewali buraczki. Buraki obieramy i kroimy w plastry. Czosnek również należy obrać i każdy ząbek przekroić na pół. Pietruszki po obraniu kroimy wzdłuż na cztery części. Składniki równo rozkładamy do każdego słoika i zalewamy wodą przegotowaną ze solą. Sok po kilku dniach jest gotowy do picia. W ciepłym miejscu szybciej buraczki nam się ukiszą.