Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szklanka soku z buraków potrafi zdziałać cuda; dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy, chroni nas przed katarem, uwalnia od zgagi, obniża ciśnienie krwi i dodaje sił.
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 153
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2409
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6877
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 137
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 153
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2409
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6877
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 137
Składniki
Składniki są na dwa słoiki litrowe. Wodę należy zagotować ze solą a następnie przestudzić-nie musi być całkiem zimna gdy będziemy zalewali buraczki. Buraki obieramy i kroimy w plastry. Czosnek również należy obrać i każdy ząbek przekroić na pół. Pietruszki po obraniu kroimy wzdłuż na cztery części. Składniki równo rozkładamy do każdego słoika i zalewamy wodą przegotowaną ze solą. Sok po kilku dniach jest gotowy do picia. W ciepłym miejscu szybciej buraczki nam się ukiszą.