Do góry

Przetwory Przepis na:

Kiszone buraczki

Kiszone buraczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 7116

Dodano:

Odsłon: 24260

Szklanka soku z buraków potrafi zdziałać cuda; dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy, chroni nas przed katarem, uwalnia od zgagi, obniża ciśnienie krwi i dodaje sił.

Składniki

> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiszone buraczki

Przygotowanie

  1. Składniki są na dwa słoiki litrowe.

    Wodę należy zagotować ze solą a następnie przestudzić-nie musi być całkiem zimna gdy będziemy zalewali buraczki.

    Buraki obieramy i kroimy w plastry. Czosnek również należy obrać i każdy ząbek przekroić na pół.
    Pietruszki po obraniu kroimy wzdłuż na cztery części.
    Składniki równo rozkładamy do każdego słoika i zalewamy wodą przegotowaną ze solą.
    Sok po kilku dniach jest gotowy do picia.
    W ciepłym miejscu szybciej buraczki nam się ukiszą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń