Do góry

Przetwory Przepis na:

Kiszone buraczki mielone, marynowane.

Kiszone buraczki mielone, marynowane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25541

Dodano:

Odsłon: 3156

Bardzo dobre wykorzystanie buraczków po zrobionym zakwasie buraczanym, w kuchni nic nie może się zmarnować :). Bardzo dobre są do zupy buraczkowej, jak i duszone z cebulką i przyprawami jako dodatek do drugich dań :)

Składniki

  • buraczki pozostałe ze zrobienia zakwasu buraczanego
  • czosnek kiszony pozostały z kiszenia buraków
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiszone buraczki mielone, marynowane.

Przygotowanie

  1. Buraczki i czosnek mielimy.

  2. Zmielone buraczki z czosnkiem wkładamy do słoiczków.

  3. Pasteryzować 20 minut od momentu wrzenia wody.


  4. Słoiki z buraczkami po pasteryzacji, ostudzone wynosimy do piwnicy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 18 września 2018 akurat zrobiłam zakwas z tegorocznych buraków-jest rewelacyjny i już byłabym je wyrzuciła;dzięki za przepis :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń