Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone z miodem ciemne winogrona z własnego ogrodu.
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 99
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 942
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 333
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 99
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 942
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 333
Składniki
W garnku mieszam wodę z solą i miodem, do połączenia składników.
Umyte winogrona układam w słoju przesypując przyprawami. Zalewam przygotowaną zalewą, zamykam. Pozostawiam w temperaturze pokojowej 4-5 dni. Następnie przechowuję w chłodnym miejscu. Im dłużej przechowujemy tym są bardziej wytrawne.