Kiszone z miodem ciemne winogrona z własnego ogrodu.
Kiszone ciemne winogrona
Składniki
- dowolna ilość ciemnych winogron
- Zalewa na słój o pojemności 3 l:
- 1 l przefiltrowanej zimnej wody
- 25 g soli morskiej
- 1/2 szklanki miodu naturalnego ( u mnie leśny)
- 3-4 ziarna ziela angielskiego
- 3-4 kulki zielonego pieprzu
- 3-4 goździki
Składniki
- dowolna ilość ciemnych winogron
- Zalewa na słój o pojemności 3 l:
- 1 l przefiltrowanej zimnej wody
- 25 g soli morskiej
- 1/2 szklanki miodu naturalnego ( u mnie leśny)
- 3-4 ziarna ziela angielskiego
- 3-4 kulki zielonego pieprzu
- 3-4 goździki
Etapy przygotowania
W garnku mieszam wodę z solą i miodem, do połączenia składników.
Umyte winogrona układam w słoju przesypując przyprawami. Zalewam przygotowaną zalewą, zamykam. Pozostawiam w temperaturze pokojowej 4-5 dni. Następnie przechowuję w chłodnym miejscu. Im dłużej przechowujemy tym są bardziej wytrawne.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Buliony
- Kremy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 249
Wege burger bezmięsny.
- Amerykańska
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Szpinak
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2683
Ostatnio komentowane przepisy
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Buliony
- Kremy
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 249
Wege burger bezmięsny.
- Amerykańska
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Szpinak
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Jogurt
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 189
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2683
Składniki
- dowolna ilość ciemnych winogron
- Zalewa na słój o pojemności 3 l:
- 1 l przefiltrowanej zimnej wody
- 25 g soli morskiej
- 1/2 szklanki miodu naturalnego ( u mnie leśny)
- 3-4 ziarna ziela angielskiego
- 3-4 kulki zielonego pieprzu
- 3-4 goździki
W garnku mieszam wodę z solą i miodem, do połączenia składników.
Umyte winogrona układam w słoju przesypując przyprawami. Zalewam przygotowaną zalewą, zamykam. Pozostawiam w temperaturze pokojowej 4-5 dni. Następnie przechowuję w chłodnym miejscu. Im dłużej przechowujemy tym są bardziej wytrawne.