Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone z miodem ciemne winogrona z własnego ogrodu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 876
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 58
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2121
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4134
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 876
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 58
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2121
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4134
Składniki
W garnku mieszam wodę z solą i miodem, do połączenia składników.
Umyte winogrona układam w słoju przesypując przyprawami. Zalewam przygotowaną zalewą, zamykam. Pozostawiam w temperaturze pokojowej 4-5 dni. Następnie przechowuję w chłodnym miejscu. Im dłużej przechowujemy tym są bardziej wytrawne.