Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są zdrowe, pyszne i wszechstronne. Możesz je przygotowywać na wiele sposobów. Jedną z naszych propozycji są kiszone jabłka. Zdziwiony? Tymczasem kiszone jabłka to coraz popularniejszy sposób na przetworzenie tych owoców na zimę. Ich lekko kwaskowy smak i chrupiąca konsystencja doskonale komponują się zarówno z serami, jak i wędlinami. Z pewnością tym dodatkiem zaskoczysz wszystkich bliskich.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 14
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2806
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4157
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 14
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2806
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4157
Składniki
Zagotuj w garnku wodę z solą i cukrem. Odstaw do delikatnego wystygnięcia na czas przygotowywania jabłek. Te umyj i osusz, nie pozbywaj się ogonków, a następnie układaj w dużym naczyniu (np. kamionce) warstwami, przekładając liśćmi.
Owoce zalej przygotowaną zalewą. Przykryj talerzem i obciąż go czymś ciężkim.
Po kilku dniach w temperaturze pokojowej, kiszone jabłka powinny opaść. Wtedy odstaw je w chłodniejsze miejsce na około 4 tygodnie. Wyjmuj owoce łyżką cedzakową.