Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są zdrowe, pyszne i wszechstronne. Możesz je przygotowywać na wiele sposobów. Jedną z naszych propozycji są kiszone jabłka. Zdziwiony? Tymczasem kiszone jabłka to coraz popularniejszy sposób na przetworzenie tych owoców na zimę. Ich lekko kwaskowy smak i chrupiąca konsystencja doskonale komponują się zarówno z serami, jak i wędlinami. Z pewnością tym dodatkiem zaskoczysz wszystkich bliskich.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7771
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 262
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2893
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7771
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 262
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2893
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Składniki
Zagotuj w garnku wodę z solą i cukrem. Odstaw do delikatnego wystygnięcia na czas przygotowywania jabłek. Te umyj i osusz, nie pozbywaj się ogonków, a następnie układaj w dużym naczyniu (np. kamionce) warstwami, przekładając liśćmi.
Owoce zalej przygotowaną zalewą. Przykryj talerzem i obciąż go czymś ciężkim.
Po kilku dniach w temperaturze pokojowej, kiszone jabłka powinny opaść. Wtedy odstaw je w chłodniejsze miejsce na około 4 tygodnie. Wyjmuj owoce łyżką cedzakową.