Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są zdrowe, pyszne i wszechstronne. Możesz je przygotowywać na wiele sposobów. Jedną z naszych propozycji są kiszone jabłka. Zdziwiony? Tymczasem kiszone jabłka to coraz popularniejszy sposób na przetworzenie tych owoców na zimę. Ich lekko kwaskowy smak i chrupiąca konsystencja doskonale komponują się zarówno z serami, jak i wędlinami. Z pewnością tym dodatkiem zaskoczysz wszystkich bliskich.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5339
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1679
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5197
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1695
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5339
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1679
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5197
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1695
Składniki
Zagotuj w garnku wodę z solą i cukrem. Odstaw do delikatnego wystygnięcia na czas przygotowywania jabłek. Te umyj i osusz, nie pozbywaj się ogonków, a następnie układaj w dużym naczyniu (np. kamionce) warstwami, przekładając liśćmi.
Owoce zalej przygotowaną zalewą. Przykryj talerzem i obciąż go czymś ciężkim.
Po kilku dniach w temperaturze pokojowej, kiszone jabłka powinny opaść. Wtedy odstaw je w chłodniejsze miejsce na około 4 tygodnie. Wyjmuj owoce łyżką cedzakową.