Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki są zdrowe, pyszne i wszechstronne. Możesz je przygotowywać na wiele sposobów. Jedną z naszych propozycji są kiszone jabłka. Zdziwiony? Tymczasem kiszone jabłka to coraz popularniejszy sposób na przetworzenie tych owoców na zimę. Ich lekko kwaskowy smak i chrupiąca konsystencja doskonale komponują się zarówno z serami, jak i wędlinami. Z pewnością tym dodatkiem zaskoczysz wszystkich bliskich.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11832
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11832
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Zagotuj w garnku wodę z solą i cukrem. Odstaw do delikatnego wystygnięcia na czas przygotowywania jabłek. Te umyj i osusz, nie pozbywaj się ogonków, a następnie układaj w dużym naczyniu (np. kamionce) warstwami, przekładając liśćmi.
Owoce zalej przygotowaną zalewą. Przykryj talerzem i obciąż go czymś ciężkim.
Po kilku dniach w temperaturze pokojowej, kiszone jabłka powinny opaść. Wtedy odstaw je w chłodniejsze miejsce na około 4 tygodnie. Wyjmuj owoce łyżką cedzakową.