Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Janusz Palikot znany jest przede wszystkim jako przedsiębiorca, polityk i Poseł na Sejm. Nie każdy jednak wie, że uwielbia gotować. Na swoim profilu w jednym z serwisów społecznościowych podzielił się nietypowym przepisem na kiszone kurki. Sprawdźcie, jak je przygotował. Fot. Artur Zawadzki/REPORTER, Fot.123RF/Picsel
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 790
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4706
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 790
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4706
Składniki
Kurki dokładnie oczyść ze wszelkich zanieczyszczeń.
Chrzan umyj, osusz, obierz ze skórki i podziel na mniejsze części.
Wodę zagotuj z 1 łyżką soli.
Na dnie słoika ułóż jedną gałązkę kopru oraz chrzan. Następnie wrzuć kurki. Dodaj ziarenka pieprzu, kurkumę, ząbki czosnku i połówkę kiszonej cytryny. Na samym wierzchu umieść pozostałe gałązki kopru.
Całość lekko dociśnij i zalej gorącą solanką. Zakręć słoiki. Po wystygnięciu przechowuj w chłodnym miejscu bez dostępu do światła. Źródło: Facebook/JanuszPalikotJP