Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez nich nie wyobrażam sobie zimy. Co roku robię ich coraz więcej a i tak znikają w niesamowicie szybkim tempie.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1342
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12199
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1342
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12199
Składniki
Ogórki możemy przerabiać w każdych ilościach. Najważniejsza jest zalewa. Na litr gorącej wody daję 2 płaskie łyżki stołowe soli. Do słoika wkładam koper, dużo czosnku, kawałek obranego korzenia chrzanu i kilka liści wiśni. Ciasno układam ogórki, kładę na wierzch jeszcze trochę kopru i zalewam gorącą zalewą. Zakręcam i czekam do momentu kiedy będę mogła się cieszyć smakiem kiszonych ogórków.