Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez nich nie wyobrażam sobie zimy. Co roku robię ich coraz więcej a i tak znikają w niesamowicie szybkim tempie.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2728
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1951
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2728
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1951
Składniki
Ogórki możemy przerabiać w każdych ilościach. Najważniejsza jest zalewa. Na litr gorącej wody daję 2 płaskie łyżki stołowe soli. Do słoika wkładam koper, dużo czosnku, kawałek obranego korzenia chrzanu i kilka liści wiśni. Ciasno układam ogórki, kładę na wierzch jeszcze trochę kopru i zalewam gorącą zalewą. Zakręcam i czekam do momentu kiedy będę mogła się cieszyć smakiem kiszonych ogórków.