Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez nich nie wyobrażam sobie zimy. Co roku robię ich coraz więcej a i tak znikają w niesamowicie szybkim tempie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1668
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16390
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6594
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1668
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16390
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6594
Składniki
Ogórki możemy przerabiać w każdych ilościach. Najważniejsza jest zalewa. Na litr gorącej wody daję 2 płaskie łyżki stołowe soli. Do słoika wkładam koper, dużo czosnku, kawałek obranego korzenia chrzanu i kilka liści wiśni. Ciasno układam ogórki, kładę na wierzch jeszcze trochę kopru i zalewam gorącą zalewą. Zakręcam i czekam do momentu kiedy będę mogła się cieszyć smakiem kiszonych ogórków.