Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może ich smak nie powala ale wiadomo, że wszystkie kiszonki są zdrowe. Tak ukiszone pomidorki ładnie wyglądają w sałatkach i służą jako dekoracja potraw. Kilka słoików robię obowiązkowo każdego roku.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 165
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 203
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 165
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 203
Składniki
Pomidorki wkładamy do słoików ale nie ugniatamy by ich nie uszkodzić.Przekładamy przyprawami i papryką. Zalewę zagotowujemy i studzimy. Nie zalewamy gorącą ani nawet ciepłą. Musi być zimna. Zalewamy pomidorki, na wierzch wkładamy koper i zakręcamy słoiki. Ustawiamy na kuchennym blacie na 3-5 dni i dopiero wtedy wynosimy do piwnicy.