Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperymentalne kiszone rzodkiewki. Bo niespodziewanie w tym roku wyrosło mi dużo pięknych i zdrowych. Kiszone tak jak ogórki małosolne. Smak nieziemski. Z zapachem gorzej. Szczególnie przez pierwsze dni. Kamionkowy gar wyniosłam na balkon. po 5 dniach przełożyłam do słoiczków.
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2260
Pomarańczowe babeczki ze śnieżnobiałym kremem z kremówki i mascarpone. Ozdoba...
Odsłon: 801
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2260
Pomarańczowe babeczki ze śnieżnobiałym kremem z kremówki i mascarpone. Ozdoba...
Odsłon: 801
Składniki
Do gara lub słoja włożyć liście chrzanu, gałązki kopru i ząbki czosnku. Włożyć umyte rzodkiewki. Na wierzch położyć chrzan, koper, czosnek. Zalać gorącą wodą osoloną w proporcji 1 duża łyżka soli na 1 litr wody. Przykryć i odstawić na kilka dni w miejsce gdzie zapach nie będzie drażnił domowników. Po 5-6 dniach można przełożyć do słoiczków. Zalać rzodkiewki zalewą . Ja dodałam jeszcze po małej gałązce koperku i po 2-3 listki bazylii. Zakręciłam i do lodówki na najwyższą półkę. Mam 6 słoiczków na wielkie okazje. Mnie bardzo te rzodkiewki smakują.