Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 990
Dodano: 18.06.2020
Odsłon: 1637
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do gara lub słoja włożyć liście chrzanu, gałązki kopru i ząbki czosnku.
Włożyć umyte rzodkiewki.
Na wierzch położyć chrzan, koper, czosnek.
Zalać gorącą wodą osoloną w proporcji 1 duża łyżka soli na 1 litr wody.
Przykryć i odstawić na kilka dni w miejsce gdzie zapach nie będzie drażnił domowników.
Po 5-6 dniach można przełożyć do słoiczków. Zalać rzodkiewki zalewą . Ja dodałam jeszcze po małej gałązce koperku i po 2-3 listki bazylii. Zakręciłam i do lodówki na najwyższą półkę. Mam 6 słoiczków na wielkie okazje. Mnie bardzo te rzodkiewki smakują.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)