Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperymentalne kiszone rzodkiewki. Bo niespodziewanie w tym roku wyrosło mi dużo pięknych i zdrowych. Kiszone tak jak ogórki małosolne. Smak nieziemski. Z zapachem gorzej. Szczególnie przez pierwsze dni. Kamionkowy gar wyniosłam na balkon. po 5 dniach przełożyłam do słoiczków.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18172
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2532
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 213
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 258
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5428
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18172
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2532
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 213
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 258
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5428
Składniki
Do gara lub słoja włożyć liście chrzanu, gałązki kopru i ząbki czosnku. Włożyć umyte rzodkiewki. Na wierzch położyć chrzan, koper, czosnek. Zalać gorącą wodą osoloną w proporcji 1 duża łyżka soli na 1 litr wody. Przykryć i odstawić na kilka dni w miejsce gdzie zapach nie będzie drażnił domowników. Po 5-6 dniach można przełożyć do słoiczków. Zalać rzodkiewki zalewą . Ja dodałam jeszcze po małej gałązce koperku i po 2-3 listki bazylii. Zakręciłam i do lodówki na najwyższą półkę. Mam 6 słoiczków na wielkie okazje. Mnie bardzo te rzodkiewki smakują.