Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas zna rzodkiewki w wersji klasycznej na surowo, ale kiszone to prawdziwe niebo w gębie.... Pyszne, zdrowe: • jest niskokaloryczna, • zawiera błonnik, • zmniejsza apetyt, • przyspiesza metabolizm, • poprawia przemianę materii, • oczyszcza organizm z toksyn, • wzmacnia włosy i paznokcie, • ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, • jest bogata w żelazo, cynk, mangan i miedź, • zawiera witaminy C, B, K oraz kwas foliowy.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Składniki
Z wody i soli zrobić solankę (proporcja na jeden litr wody jedna czubata łyżka soli kamiennej).
Na dno słoików ułożyć dwa, trzy ząbki czosnku, parę rzodkiewek (tak do połowy wysokości słoika), włożyć kawałek korzenia chrzanu, liść chrzanu, dwa, trzy liście rzodkiewki, parę ziaren ziela angielskiego i pieprzu, liście laurowe. Dołożyć rzodkiewek do pełnego słoika i na wierzch jeden liść z rzodkiewki. Zalać przestudzoną solanką.
Można już jeść po trzech, czterech dniach w wersji małosolnej lub po tygodniu, jeżeli mają być lepiej ukiszone.