Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie jadłem i nie robiłem, ale za namową mojęj małżonki poczyniłem ten przepis. Pdobno smak zniewalający, więc robimy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 603
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 892
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 603
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 892
Składniki
Rzodkiewki myjemy kroimy na połówki. Koper liść chrzanu, cznosnek wkładamy do słoja i dodajemy rzodkiewki. Dodajemy Liść laurowy, pieprz, ziele.
Gotujemy wodę, do wody dodajemy 2 łyżki soli, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zalewamy wodą z solą i przykrywamy ściereczką lub zakrętką na kilka dni. Może być 3-4, po tym czasie smakujemy. Możemy później zkręcić i czekać na większe ukiszenie, ale po takim czasie ma być najsmaczniejsza. Smacznego.