Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie jadłem i nie robiłem, ale za namową mojęj małżonki poczyniłem ten przepis. Pdobno smak zniewalający, więc robimy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 25
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 755
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14053
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 25
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2603
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 755
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14053
Składniki
Rzodkiewki myjemy kroimy na połówki. Koper liść chrzanu, cznosnek wkładamy do słoja i dodajemy rzodkiewki. Dodajemy Liść laurowy, pieprz, ziele.
Gotujemy wodę, do wody dodajemy 2 łyżki soli, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zalewamy wodą z solą i przykrywamy ściereczką lub zakrętką na kilka dni. Może być 3-4, po tym czasie smakujemy. Możemy później zkręcić i czekać na większe ukiszenie, ale po takim czasie ma być najsmaczniejsza. Smacznego.