Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone warzywa to źródło witamin i minerałów, ale nie tylko są cenione za ich właściwości prozdrowotne. To także doskonały sposób na przygotowanie przetworów na całą jesień i zimę.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 73
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 73
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Wszystkie warzywa umyj pod bieżącą wodą i osusz. Rzodkiewki przekrój na pół, jeśli są małe to zostaw w całości. Z pora odkrój część białą i zieloną, pokrój na grube plastry. Z kalafiora odetnij różyczki. Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych, następnie pokrój w duże kawałki. Cebule posiekaj w grube piórka. Ogórki gruntowe przekrój wzdłuż, a następnie na pół.
Przygotuj około 6-8 słoików suchych, czystych słoików. Do każdego z nich wkładaj po kolei warzywa tak, aby było ich równo w każdym naczyniu. Powinny być ułożone ciasno. Wsyp po 1 zielu angielskim, liściu laurowym oraz gorczycy.
Zrób solankę. Na jeden litr przegotowanej wody dodaj łyżkę soli. Wymieszaj i zalej warzywa w słoikach. Dokładnie zakręć i zostaw na około 2 tygodnie w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.