Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na zielone pomidory. Ale skoro dostałem od siostrzenicy nie tylko zielone, ale i inne ( żółte, czerwieniejące ), to je wykorzystałem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8170
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8170
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Składniki
W każdym słoiku na dno ułożyłem 3-4 ząbki czosnku, gałązkę kopru, kawałek chrzanu, na to pomidory i przykryłem je 1-2 gałązkami kopru. Całość zalałem gorącą i osoloną wodą, w proporcji 1 duża łyżka soli na 1 litr wody. Na koniec słoiki szczelnie zamknąłem i odstawiłem w ciemne chłodne miejsce.