Do góry

Przetwory Przepis na:

Kiszone zielone pomidory

Kiszone zielone pomidory

Autor:

Przepisów i artykułów: 851 Ocena: 16330

Dodano:

Odsłon: 310

Podaję przepis na zielone pomidory. Ale skoro dostałem od siostrzenicy nie tylko zielone, ale i inne ( żółte, czerwieniejące ), to je wykorzystałem.

Składniki

  • 3 kg małych zielonych pomidorów
  • koper
  • obrane ząbki czosnku
  • kilkucentymetrowe obrane kawałki chrzanu
  • sól
  • wrząca woda
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W każdym słoiku na dno ułożyłem 3-4 ząbki czosnku, gałązkę kopru, kawałek chrzanu, na to pomidory i przykryłem je 1-2 gałązkami kopru. Całość zalałem gorącą i osoloną wodą, w proporcji 1 duża łyżka soli na 1 litr wody. Na koniec słoiki szczelnie zamknąłem i odstawiłem w ciemne chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń