Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju marynaty i kiszonki. Obecnie mamy sezon na szparagi, które warto ukisić staną się doskonałym dodatkiem do kanapek oraz dania głównego.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi kroimy na kawałki, żeby zmieściły się do słoików.
Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w plasterki. Do słoików wkładamy przyprawy następnie układamy w nich szparagi, papryki i cebulę. Do słoików wlewamy solankę. Słoiki lekko przykrywamy stawiamy na talerzyku (bo zalewa może wyciekać). Odstawiamy na kilka dni do ukiszenia. Słoiki zakręcamy odstawiamy do lodówki, żeby zatrzymać kiszenie warzyw. Kiszone szparagi i mini papryczki to świetna zdrowa przekąska oraz kolorowy dodatek do kanapek sałatek, dania głównego.