Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zacząłem ten dzien jak zwykle od nakarmienia naszego małego Rudzika A potem tworzyło się kiszonki z rozmaitych owoców i warzyw jedną ze smacznych kompozycji kiszonek jest Agrest ze świeżymi listkami pieprzu japońskiego Sansho , kwiatami nagietków i cykorii.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1801
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6693
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1178
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1801
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18592
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6693
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1178
Składniki
Umyty agrest wraz z ziołami układamy do słoika, Nastęonie słoik zalać należy przgotowaną i ostudzoną wodą z rozpuszczoną solą . Zawartość słoika warto lekko docisnąć np. Pędami kopru lub Sansho. .. Słoik dokręcić należy i fermentacja zaczyna się . Najlepiej fermentować w chodniejszej temperaturze, wtedy kiszonka nie buzuje zbyt mocno.