Do góry

Przetwory Przepis na:

Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18434

Dodano:

Odsłon: 34981

Bardzo efektowny dodatek na stół.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa umyc. Kalafior podzielic na różyczki. Paprykę pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w podłużne kawałki. Dużą marchew pokroic w słupki.

  2. Kalafior, pieczarki, marchew, cebulkę - oddzielnie zblanszowac.

  3. Warzywa umyc. Kalafior podzielic na różyczki. Paprykę pozbawic gniazd nasiennych i pokroic w podłużne kawałki. Dużą marchew pokroic w słupki.

  4. Kalafior, pieczarki, marchew, cebulkę - oddzielnie zblanszowac.

  5. Z wody, octu, soli i cukru ugotowac zalewę.

  6. Do słoików nakładac warzywa. Do każdego słoja włożyc listek laurowy, ziele angielskie, czosnek, ziarna gorczycy, chrzan. Wszystko zalac gorącą zalewą. Mocno zakęcic. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń