Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kolorowa sałatka z czerwoną kapustą do słoików zapraszam po przepis.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 159
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 845
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 159
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 845
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Składniki
Warzywa myje z kapusty wykrawam głąb szatkuje i nasalam 1,5 łyżki soli do przetworów. Marchewkę obieram ścieram na tarce, z papryki wyrzucam gniazda nasienne kroję w paski, ogórki w plasterki, pomidory w plasterki, cebulę w piórka, pietruszka i Koper siekamy na drobno Pokrojone warzywa dodaje do kapusty dodaje cukier oraz pieprz w ziarnach i ziele angielskie mieszam i odstawiam na ok 1-2 godziny. Warzywa nakładam do słoików wraz z sokiem nie do pełna, u mnie litrowe słoiki do każdego słoika dodaje łyżkę octu i oleju szczelnie zakręcam i pasteryzuje ok 15-20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły, słoiki muszą być zanurzone w wodzie do ponad polowy Po pasteryzacji słoiki wyjmuje odwracam do góry dnem. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.